Geen categorie

Uganda en Covid-19

In deze periode ben ik me extra bewust geworden van de zegeningen, zorg en zekerheid die ons Nederland biedt. Er is hier een regering die een economie draaiende probeert te houden, die salarissen op probeert te vangen, die een goede gezondheidszorg probeert te garanderen, die gestrande landgenoten wereldwijd probeert terug naar huis te halen… Dat is niet zo vanzelfsprekend… Ik heb een Uganda achter gelaten waar dit alles niet aan de orde is. Uganda zit in een lockdown, wat betekent dat mensen niet mogen werken en dat het leven daar gedeeltelijk stil ligt. Familie en vrienden hebben het zwaar en proberen te overleven, want in Uganda betekent: geen werk = geen eten. Dat vind ik heftig.. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de beperkte gezondheidszorg, de vluchtelingenkampen, geen stromend drinkwater, geen goede hygiëne, dichtbevolkte sloppenwijken… Ik hou m’n hart vast.
Een tijdje geleden heb ik m’n hart maar laten spreken en via Social Media gevraagd of mensen iets van hun financiële zegeningen wilden delen om zo de mensen in Uganda tot zegen te kunnen en willen zijn. De giften, gebeden en reacties daarop waren overweldigend! Binnen 24 uur was er meer dan € 500,- opgehaald! Uiteindelijk is er een bedrag van 660,- euro opgehaald. Heel hartelijk dank aan ieder die gegeven heeft en zo tot zegen kon zijn! We hebben samen 20 families kunnen helpen, inclusief een groep van 8 mensen met een beperking. Vanuit hen een ‘dankuwel’ tegenover u!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.