IMG-20170816-WA0142Mijn naam is Amy Ainomugisha – de Jong, geboren op 17-11-1994. Ik kom uit een gezin met 3 kinderen en ben met plezier opgegroeid in Hardinxveld-Giessendam. Daar ben ik lid van de Hervormde kerk.

Ik heb de opleidingen Sociaal Agogisch Werk Gehandicaptenzorg niveau 4 en Verzorgende Individuele Gezondheid niveau 3 afgerond. Ik heb gewerkt als Persoonlijk Begeleider bij mensen met een beperking, en als Verzorgende IG bij ouderen met Dementie (gesloten afdeling) en in de thuiszorg.

Daarnaast heb ik een 80-dagen Discipelschapstraject gevolgd aan Bijbelschool de Wittenberg en een Engels-talige, internationale, 2-jarige Bijbelschool gevolgd met de focus op Zending op het Cornerstone College. Ook volgde ik 2 cursussen bij Joni&Friends over de Kerk en mensen met een beperking, als voorbereiding om voor een langere termijn naar Uganda te vertrekken, om daar te werken met mensen met een beperking en hun families. 

Op 15 juni 2021 hadden we m’n uitzenddienst en vanaf toen woon ik in Uganda waar ik een organisatie leidt genaamd Special Joy. 

Eind 2021 ben ik getrouwd met Derrick en we zijn dankbare ouders van Alannah en Matthian.