Geen categorie

Update Juli 2020: Let’s go!

‘Let’s go! Klaar om te gaan!’ was mijn antwoord op de vraag of ik klaar ben om voor langer-termijn te vertrekken naar Uganda.
God sprak en bevestigde op diverse manieren, onder andere door Spreuken 21:2-3.
‘Al zijn wegen zijn iemand recht in zijn eigen ogen, maar de HEERE toetst de harten.
Gerechtigheid en recht te doen is voor de HEERE verkieslijker dan een offer.’

De foto hierboven weerspiegelt voor mij helemaal de Visie en Missie die God in m’n hart gelegd heeft. Er zijn voor kinderen met een beperking in Uganda, en het ondersteunen van families en communities, door Jezus’ voorbeeld te volgen.
God weet wat er in m’n hart leeft, Hij toetst het, en Hij weet van mijn zoektocht om Zijn wil te doen en in afhankelijkheid met Hem te leven. Het is echt m’n verlangen om recht te doen, vanuit Hem, onder deze speciale kinderen en mensen in Uganda.

De foto hierboven is een foto uit 2015, mijn eerste keer in Uganda, daar waar het allemaal begon. En nu, bijna 4,5 jaar later, ben ik klaar om te gaan! 

Onzekerheid vanwege Covid-19
Covid-19 heeft nog steeds veel impact op de wereldsituatie. De grenzen van Uganda zitten op dit moment nog dicht, en we hebben geen idee wanneer die weer open gaan. Tot die tijd is het onzeker wanneer ik uitgezonden kan worden en zit ik ‘vast’ in Nederland. We hopen en bidden dat ik in April 2021 naar Uganda kan vertrekken!

Wat doe ik nu? Er zijn heel wat puntjes afgewerkt de laatste maanden. Zo fijn om deze positieve vooruitgang te zien!

  • Plan ‘Amy in Uganda’ geschreven
  • Positieve gesprekken met de kerk rondom uitzending
  • De samenwerking met zendingsorganisatie iTeams NL aangegaan
  • Rekeningnummer bij iTeams aangevraagd
  • Een start met het fondswervingsplan gemaakt
  • April 2021 vastgesteld als vertrekmaand naar Uganda
  • Concrete werkplekken/projecten in Uganda vastgesteld

De voorbereidingen voor vertrek naar Uganda gaan intussen nog steeds door, want er is nog genoeg te doen (: Ze zeggen weleens dat ‘voorbereiden voor uitzending’ een parttime job is, en daar geef ik ze helemaal gelijk in. Het is best wat werk en het kost tijd, maar er gebeuren mooie dingen! Ik geniet van de gesprekken, van het zoeken en stappen zetten, van de samenwerking met het ThuisFrontTeam, van de betrokkenheid en zorg vanuit de gemeente, en van de aanmoedigingen en het meedenken van iTeams NL. Het is een bijzondere periode!

Ook volg ik diverse cursussen om mezelf meer toe te rusten en voor te bereiden: Hebreeuws, Koninklijk denken, Theologie over lijden (Beyond Suffering), Bijbelse fondsenwerving, Groeien in veranderd denken (Living Wisdom), en Werken met gehandicapten vanuit de kerk (Special Needs Ministry). Ontzettend interessant allemaal!

Daarnaast ben ik nog steeds aan het werk in de gehandicaptenzorg, en lever ik m’n bijdrage binnen het videoteam van onze kerk.

Ook ben ik dankbaar dat ik soms wat mag delen over Uganda, over God’s grote daden in mensenlevens. En het is bemoedigend om te ervaren dat mensen mee willen delen! Deelt u ook mee?

D E L E N  O V E R  U G A N D A

Recent mocht ik op een vrouwenavond iets delen over Uganda, m’n zoektocht en de toekomst. Ik deelde over Gods hart, mijn hart en Recht doen vanuit Kerk-zijn. ❤️✨

#Mission #Vision #SeekServeShare #Uganda #Justice #BeingChurch #HisFatherHeart #ShapingMyHeart #Dreams #GodGivenDesires #SpecialNeedsMinistry #BrokenPeople #Healing #LifeInAbundance #ValuedAndLoved

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.