Geen categorie

De Ugandese grenzen zijn open! Maar…

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik nog in Nederland ben. Begrijpelijk! De Ugandese grenzen zijn sinds 1 oktober open (yay!) dus ik zou inderdaad nu kunnen vertrekken. Desondanks staat m’n vertrekdatum gepland in d.v. April 2021. Waarom ‘dan pas’?

  • Wat veel mensen niet weten, is dat er veel geregeld moet worden voordat je voor langer termijn uitgezonden kan worden. Verzekeringen, plan schrijven, website up-to-date maken, goede communicatie, begroting maken, financiële achterban opbouwen, gesprekken met de kerk, psychologische en medische test, het schrijven van nieuwsbrieven, etc. (ja, in dat laatste gaat meer tijd zitten dan dat je misschien denkt (: Probeer het maar eens om je hart, en het proces van loslaten & voorbereiden, in een paar woorden op papier te zetten met de wens dat iedereen precies begrijpt waar je het over hebt – geloof me, dat kost een paar uur).
  • In februari 2021 zijn er verkiezingen in Uganda. Dit zou weleens wat nationale onrust kunnen geven. Het advies is om dit eerst af te wachten.
  • We hopen dat mijn vriend Derrick aankomende november/december naar Nederland kan komen. We vinden het belangrijk dat hij Nederland, mijn cultuur, en mijn familie & vrienden gezien heeft, voordat ik naar Uganda vertrek. Ook vinden we het belangrijk dat hij kennis maakt met mijn kerk en zendingsorganisatie ITeams NL. We zijn nu in afwachting van zijn visum.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. AmyInUganda zegt:

    Yes, so true. And as you can see this blog is from a while back when things were not yet so clear (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.