Geen categorie

Wat was het goed om weer terug te zijn in Uganda!

16 mei 2018

BLOG VAN AMY

Lieve bloglezers,

Zaterdag 12 mei ben ik terug gekomen na drie weken Roemenië (stage school) en twee weken Uganda (voorbereidingsreis). Het waren beide bijzondere reizen waarin ik veel van Gods grootheid, trouw, zorg en liefde mocht ervaren. God laat me bij elke stap nieuwe dingen zien en leidt me aan Zijn Hand. Soms gaan er deuren open en soms gaan ze dicht. Dat heb ik ook afgelopen tijd in Uganda weer mogen merken, en ik mag/kan zeggen dat het goed is. Soms is het moeilijk als dingen anders gaan dan ik als mens gepland had, maar ik weet dat God het beste weet wat goed is voor mij en hoe Hij mij wil gebruiken in de opbouw van Zijn Koninkrijk.

Tijdens mijn tijd in Uganda heb ik weer bezoeken afgelegd, vrienden ontmoet, gesprekken gevoerd met diverse Ugandese organisaties, maar ook met zendings-organisaties. Het waren waardevolle, goede gesprekken! Ik merk dat ik me thuis voel in Uganda, van de mensen hou, erg geniet, en er ontzettend naar uit zie om eindelijk definitief daar naar toe te verhuizen om werkzaam te zijn op de plek die God voor me voor ogen heeft.

Tijdens de gesprekken en bezoeken werd ik weer erg geraakt door het leed en de gebrokenheid van de kinderen met een beperking en hun families. De meest gruwelijke verhalen over kind-offers, moorden door hun eigen moeders, weggooien van kinderen, etc. zijn daar realiteit. Enerzijds vult dat m’n hart met tranen en gebed, en anderzijds met een overweldigende liefde voor deze kostbare kinderen en hun families. God heeft m’n hart gebroken, door de dingen te zien die ook Zijn hart breken.

Inmiddels ben ik weer druk bezig met mijn studie op de Bijbelschool Cornerstone, en ga ik toewerken naar mijn definitieve vertrek, zo God het wil. Om uiteindelijk in Uganda Zijn Liefde te mogen delen in liefdeloze situaties. 

“Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft lief gehad.”
(1 Johannes 4: 19)

Lieve groeten, Amy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.