Geen categorie

Vervroegd thuis gekomen.

Veel van jullie weten het al, maar sommigen ook nog niet. Daarom tijd voor een bericht, want … Ik ben thuis! Al sinds 24 maart. En dat is heel wat eerder dan gepland, want ik zou 2 mei pas terug komen.

Covid-19 ontwikkelde zich snel en er verandere veel. Een vriendin vroeg me op 16 maart of het niet beter zou zijn als ik naar huis zou komen. De verwachting was dat het vliegverkeer compleet stil zou komen te liggen, wat zou betekenen dat ik ‘vast’ zou komen te zitten in Uganda, als ik niet besloot om snel terug naar Nederland te vertrekken. Na diverse gesprekken en gebed heb ik dus besloten om terug naar Nederland te keren, mede ook vanwege een zorgelijke situatie in onze familie. Woensdag 18 maart, boekte ik m’n ticket voor maandag 23 maart. Het werd nog wel even heel spannend of ik 23 maart wel zou kunnen vliegen, toen de president zaterdagavond afkondigde dat hij zondagavond de grenzen helemaal zou sluiten, wat dus zou betekenen dat de vlucht van maandag niet door zou gaan. Gelukkig heeft de Nederlandse ambassade er alles aan gedaan om die vlucht toch nog door te laten gaan, en dat is gelukt! Wat was ik blij toen ik zondagmiddag dat bericht van de ambassade ontving!
Die ochtend had ik een gebedsoproep gestuurd naar de gebedsapp. Ook hoorde ik dat die zondagochtend voor me is gebeden in beide kerken van mijn thuisgemeente. Hoe heerlijk is het om te weten dat er zoveel mensen biddend achter me staan! En God heeft verhoord, want diezelfde middag kreeg ik bericht dat de vlucht van maandag toch doorging – alle eer aan God!

Toch een stukje over financiën.
Dit is niet m’n favoriete onderdeel om over te schrijven, maar als ThuisFrontTeam hebben we toch besloten dat het misschien goed is dat jullie dit weten en je hier bewust van bent. Zoals jullie wellicht weten is het zo dat een ‘zendeling’ geen salaris krijgt, maar van giften leeft. Op dit moment is mijn achterban (mensen die maandelijks financieel willen mee delen) nog niet opgebouwd, wat betekent dat het soms wat krap is. Hier in Nederland werk ik soms, en dat is heel helpend om het benodigde levensonderhoud bij elkaar te krijgen. Maar ook dit gaat natuurlijk veranderen als ik dv naar Uganda hoop te vertrekken.
Waar ik met dit stukje heen wil, is u vertellen dat we niet begroot hadden voor de onverwachte terugreis. Door de Corona uitbraak moest ik onverwachts mijn reis onderbreken, en een dure, maar noodzakelijke terugvlucht boeken. Om u een beeld te geven – dan praat ik over een bedrag van 785,33 euro. Dit is iets waar we niet op hadden gerekend en hierdoor is er een tekort ontstaan.
We vertrouwen op onze Vader dat Hij altijd voor ons zorgt, dat dit goed zal komen, dat Hij onze ‘menselijke’ zorgen zal wegnemen en dat Hij zal voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.