Geen categorie

Terug in Nederland voor de volgende stap in deze bijzondere reis

BLOG VAN AMY

Hallo allemaal,

Tijd voor een nieuwe update na een paar weken verzuimd te hebben. Ik moet er maar gelijk bij zeggen dat jullie die ‘1 keer per week’ mogen vergeten, want dat was misschien toch iets te enthousiast. Maar het streven is er nog steeds. We gaan het zien aankomend jaar.

Afgelopen periode was een periode van vakantie, investeren in Ugandese vrienden en ‘zendings contacten’, terug reizen naar Nederland, in- en uitpakken en starten op de Bijbelschool Cornerstone in Beugen (Nederland).

Cornerstone-College-gebouw
Cornerstone College

Inmiddels is er alweer een week voorbij op Cornerstone en het gaat goed met me. Nadat ik vorige week vrijdag terugkwam vanuit Uganda, ben ik afgelopen maandag gelijk gestart op Cornerstone. Of eigenlijk dinsdagochtend. Afgelopen week was een week van veel informatie meetings en de eerste lessen: introductie in de hermeneutiek -> super interessant!
Ik woon hier intern en ga in uitzonderlijke gevallen naar huis als er bijv. een aantal afspraken zijn tijdens een weekend. Tijdens de vakanties ben ik wel thuis.

Ik zit op een internationale, Engels-sprekende school met diverse culturen bij elkaar. Studenten en personeel komen vanuit de hele wereld; Zwitserland, Duitsland, Ierland, Engeland, Wales, Kenia, Frankrijk, Nederland, Australië, Canada, Zuid-Korea, Taiwan, Italië, Brazilië, Amerika en misschien nog wel meer landen die ik vergeet. Super intercultureel dus, wat het wonen in een leefgemeenschap heel erg interessant en leerzaam maakt (denk ik)! Tot nu toe vind ik het dat in ieder geval wel. Het is ontzettend fijn om hier te zijn, om meer te leren van God, om beter te worden in Engels, om cultuurverschillen mee te maken en daarmee om te leren gaan, om bezig te zijn met de Missie van God voor deze wereld, om samen te leven met mensen die allemaal dezelfde passie hebben namelijk: A passion for God and the lost (een passie voor God en de verlorenen). Ik bedoel, wat is er nou beter dan deze combinaties? 😉 Ik voel me goed hier, ontzettend gemotiveerd, veilig en uitgedaagd en ik ben me ervan bewust dat het een zegen is om hier te kunnen studeren en om tijd voor zo’n traject apart te zetten. Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar zo ervaar ik het in ieder geval wel en daar ben ik dankbaar voor.

20170824_165701 20170824_170236

Het gebouw wat Cornerstone gebruikt, was vroeger een oude meisjes school wat gerund werd door nonnen. En wie weet heeft Cornerstone in de begin jaren daar de tijden rondom opstaan van afgekeken, want mijn wekker gaat elke ochtend om 6.30 uur! (:

Het ritme in Cornerstone is prettig, maar begint nogal vroeg. En er is ook geen mogelijkheid om te ontkomen aan deze tijd van opstaan, want om 7.15 tot 7.40 kunnen we ontbijten en daarna is het tijd voor de taken van 7.40 tot 8.10. Cornerstone heeft geen personeel die komt schoonmaken, omdat daar simpelweg de financiën niet voor zijn. Niemand krijgt hier salaris, alle personeelsleden hebben een eigen achterban en leven in het volste vertrouwen dat God zal voorzien. Voor de schoonmaak en het onderhoud helpt iedereen die er woont mee en verdelen we de taken. Voor aankomende 3 weken moet ik bijvoorbeeld ’s morgens de kant met de klaslokalen schoonmaken (elke dag varieert de taak) en ’s middags de keuken schoonmaken, afwas doen, etc. na de lunch (ook dat verschilt elke dag). Over 3 weken (2 weken vanaf nu) krijg ik weer een nieuw rooster met andere ‘duties’/taken om te doen.

Elke ochtend om 08.30 uur (behalve woensdag) starten we de ochtend met gebed in The Chapel, onze Kapel. Daar hebben we een korte meditatie en bidden we veel, bijvoorbeeld voor de zendingswerker die maandagavond bij ons langs komt of voor het voortbestaan van Cornerstone.

Daarna starten om 9.00 uur de lessen. Beste een volle ochtend dus, maar wel onwijs productief! En dat voelt best wel goed (:

20170824_165724
‘Prayer, when life gets too hard to stand… kneel’
20170824_170228
Informatie over Cornerstone
20170822_151215
Mijn eigen fijne plekje.

Mijn kamer deel ik samen met een ander meisje uit Duitsland. We hebben ons eigen bureau, kast en bed. Helemaal prima!

Cornerstone is opgedeeld in continenten en ik slaap in Zuid-Amerika!

20170824_165637
Mijn ‘afdeling’

Ik ga proberen om te blijven bloggen door het jaar heen om jullie een beetje op de hoogte te houden van alles wat hier gebeurd. En voel je ook vooral heel erg welkom om een keer langs te komen!

Ps. De blog over Mijn Visie hebben jullie nog tegoed!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Annelie zegt:

    Tof Amy! Dat is vast heel intensief daar, maar wel fijn dat er een vast ritme is. Gods zegen voor jullie en geniet ervan!

    1. Dankjewel Annelie! Ze zeggen dat het inderdaad intensief word, ik wacht het maar af :). Ja dat is zeker fijn! Dankjewel!

  2. Great time there my dear. I believe this is the time that God has granted you to maximize every moment in growing to know him. God bless you.

    1. Thank you for your responses. I like them! And indeed, I believe so too. May God bless you too!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.