Geen categorie

How is the going?

BLOG VAN AMY

Is iedereen heerlijk aan het genieten van de vakantie? Ik hoorde in ieder geval dat het in Nederland lekker warm is, net zoals hier. Elke dag is het boven de 25 graden met af en toe wat regen. Prima klimaat vind ik!

Tijdens alle bezoeken en gesprekken met de Ugandezen, krijg ik bijna altijd de vraag ‘how is the going?’. In het begin keek ik wat raar op van deze vraag, maar inmiddels weet ik dat ze er gewoon mee bedoelen; Hoe gaat het met je leven? Nou, bij deze wil ik jullie ook een korte update geven hoe het met mijn leven gaat hier in Uganda (:

20170714_190311

Het gaat goed! Ik geniet echt onwijs van het leven hier en het voelt heel goed om terug te zijn. Ik geniet van de boda ritjes, het spelen met de kids uit het gastgezin, de ‘how are you? I’m fine’ communicatie, de hartelijkheid en behulpzaamheid, de passievruchten sap en natuurlijk de chapatti’s. Ik vind het fijn hier!

De dagen zijn goed gevuld met afspraken en bezoeken. Het is druk, maar op een bepaalde manier ook heel relaxt en dat heeft alles te maken met het ritme van het leven hier. Mensen zijn niet zo bezig met de tijd, terwijl ik nog gewend ben om dat wel te doen. ‘Productiviteit en efficiëntie’ spelen hier niet zo, wat zo z’n voor- en nadelen heeft :). En dat is fijn, maar soms ook frustrerend als ik weer eens te westers dacht en klokslag op tijd op een afspraak was, maar vervolgens lang moest wachten. Tja, al doende leert men.

Ook vind ik het eigenlijk heel fijn dat het elke avond rond 7 uur donker wordt. Ik lig meestal rond 10 uur in bed, om de volgende dag weer fris rond 7/8 uur op te staan. Omdat we dicht bij de Evenaar wonen, verdwijnt de zon al vroeg. Dat betekent voor mij dat ik overdag lekker leef en ’s avonds eigenlijk niet zoveel meer doe, behalve m’n laptop openklappen om nog wat dingen te regelen (als er internet is en als de stroom het doet).

20170716_191549

Na zonsondergang kom ik toch niet meer buiten de poort vanwege de veiligheid, tenzij ik betrouwbare mensen heb gevonden die me weer veilig thuis afzetten, zoals deze vrienden op de foto. Het is ongeveer 25 minuten lopen vanuit hun woonwijk naar mijn gastgezin. Het is tof om te merken dat ze die taak erg serieus nemen. Ze verliezen me geen moment uit het oog en wijken niet van m’n zijde. Ik ben blij met ze! En ik kom, ondanks de vele bezoeken en gesprekken, hier in Uganda echt tot rust!

Mijn hoofddoel tijdens deze periode is het bezoeken van de projecten voor kinderen met een beperking, ook wel ‘Special Needs’ genoemd hier in Uganda. Inmiddels heb ik al een aantal projecten gehad en stuk voor stuk zijn het onwijs inspirerende gesprekken en momenten. Elke keer weer verrassend en goed om er te zijn!

Dat ik hier goed tot rust kom, vind ik ook heel prettig omdat ik dan goed kan nadenken en bidden. Tijdens deze periode in Uganda, mijn 3e keer inmiddels, hoop ik duidelijk te gaan krijgen wat ik zou kunnen gaan doen in de toekomst, binnen de doelgroep van Special Needs. En stap voor stap wordt dat allemaal steeds concreter! Tijdens mijn eerste week in Uganda heb ik al veel bevestiging gekregen en heerlijk kunnen brainstormen over mijn visie en ideeën met diverse mensen, voornamelijk Ugandezen, die al werken met Special Needs. Er kwamen veel positieve reacties en een aantal van hen waren zo enthousiast dat ze, samen met mij, gelijk een plan van aanpak wilden opzetten! Dat zijn echt super fijne en toffe ontwikkelingen waar ik onwijs dankbaar voor ben!

Benieuwd naar deze ideeën? Dat vertel ik jullie graag volgende week!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 Reacties

 1. Annelie zegt:

  Wat heerlijk Eem! Fijn om te horen hoe je geniet van de cultuur en het werk. Ik ben benieuwd naar al je ideeën 🙂
  We bidden!

  1. Fijne, leuke, lieve reactie! Dankjewel! ♡

 2. SUPER
  God’s zegen en rust.

 3. Doina zegt:

  Wat fijn om te lezen over je leven daar. Blijf je volgen en bid voor je😘😘🙏🙏

  1. Onwijs bedankt! Dat doet me echt goed! <3

 4. Jenny zegt:

  Hoi Amy leuk om te horen dat je het naar je zin heb maar nu lees ikeen reactie van René Nieuwenkamp is dat de jongen uit Pernis!

  1. Hallo Jenny,
   Dankjewel! Oh ja dat zou goed kunnen! Ik weet niet precies waar hij woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.