Geen categorie

Terugblik September: 5e reis naar Uganda

Afgelopen september ben ik weer voor de 5e keer naar Uganda geweest voor 4 weken. En dat was GOED! Efeze 3:20 is in alles een tastbare waarheid geworden: ‘Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is,’. God heeft meer gedaan dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden.
Deze keer had ik bijna niets gepland. Andere reizen zaten helemaal vol van te voren met afspraken, maar deze reis was het tegenovergestelde. Ik wilde open staan en zien wat er op m’n pad zou komen, en juist in die openheid en afhankelijkheid heeft God me zoveel laten zien. Hij heeft ook duidelijk bevestigd dat dit de weg is die ik verder in mag slaan. Hoe heeft Hij dit bevestigd? O.a. door middel van mijn belijdenistekst: ‘Vertrouw op de HEERE en doe het goede, bewoon de aarde en voed u met trouw’ – Ps. 37:3. Sinds mijn belijdenis dacht ik niet meer zo vaak bewust terug aan deze tekst. Tot afgelopen September in Uganda. Toen hield God me een spiegel voor aan de hand van deze tekst: ‘Ben je dit aan het doen hier in Uganda? Vertrouw je op Mij, doe je het goede, bewoon je de aarde en voed je je met trouw?’ In nederigheid kon ik hier ‘ja’ op antwoorden en daarna ervaarde ik een diepe vrede in m’n hart en gedachten.
Ook de verzen erna uit diezelfde psalm zijn een grote bemoediging en belofte: ‘4 Schep vreugde in de HEERE, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt. 5 Wentel uw weg op de HEERE en vertrouw op Hem: Híj zal het doen. 6 Hij zal uw gerechtigheid tevoorschijn doen komen als het morgenlicht, uw recht doen stralen als de middagzon.’

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.