Geen categorie

Visie en Missie

BLOG VAN AMY

Hier is hij dan eindelijk; de beloofde blog met de toelichting op mijn Visie en Missie. Een lange blog met veel diepe informatie, maar ik hoop dat jullie het kunnen volgen. Bij mij duurde het een behoorlijke periode voordat deze Visie en Missie doordacht en gevormd waren. Bij deze; een kijkje in m’n hart, gedachten en beweegredenen.

VISIE

Jullie hebben vast wel de woorden ‘Seek – Serve – Share‘ voorbij zien komen. Dit zijn de kernwoorden voor mijn Visie, die compleet wordt met de woorden ‘with Joy from God’s Love for His Glory‘. Vertaald:

Visie: Zoeken, dienen en delen met vreugde vanuit God’s Liefde voor Zijn Glorie

  •  SEEK Him constantly (zoek Hem constant)
  •  SERVE Him faithfully (dien Hem trouw)
  •  SHARE Him boldly (deel Hem stoutmoedig/onbevreesd)

‘Dieper groeien in de relatie met Christus, jezelf opofferen als een dienaar voor Christus en Zijn Kerk, en in vertrouwen het evangelie van Christus verkondigen in de wereld.’

Ik geloof dat bovenstaande regels God’s visie samenvatten voor ons als Christenen. En mijn verlangen is om die ‘regels’ na te leven.

Zoeken = Ik vind de Bijbel een schat vol schatten, vol verwonderingen, vol mysteries, vol liefde, vol bijzonderheden. Hoe meer we daarin lezen, hoe groter God wordt en stukje bij beetje mag ik Hem steeds beter leren kennen. Ik wil Hem blijven zoeken, mijn hele leven lang. Nu op de Bijbelschool ben ik daar veel mee bezig, maar ook hierna ben ik niet ‘uitgezocht’. Continu God opnieuw ontmoeten in Zijn Woord, veranderd worden naar Jezus’ beeld, en meer en meer groeien in de karaktereigenschappen van de Heilige Geest blijft een levenslang proces. Verbinding blijven houden met mijn Liefdevolle Vader en de Almachtige, Heilige Schepper van dit heelal is mijn diepe verlangen.

Dienen = Rachel Barkey zegt in het volgende filmpje (van minuut 39.52 tot minuut 43.15) dat God verheerlijkt wordt als we Hem dienen met Vreugde. En dat ben ik met haar eens. Toen ik dit filmpje voor de eerste keer zag heeft dat een diepe, blijvende indruk achter gelaten en de zin ‘Hem dienen met Vreugde’ ben ik nooit vergeten. Vanaf toen is het ook mijn verlangen geworden om zo als Christen te leven in deze wereld. (De hele toespraak van Rachel Barkey is wat lang, maar zeer de moeite waard om eens helemaal te beluisteren!)

  • Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen. Matt. 20:28
  • … die steeds vernieuwd wordt naar het beeld van zijn Schepper en zo tot inzicht komt. Kol. 3:10b

Gaandeweg door dit leven groeien we als christen (als het goed is) steeds meer naar het evenbeeld van Jezus. We kunnen nooit aan Hem gelijk worden vanwege onze zonde die we telkens weer doen, maar dankzij de Heilige Geest kunnen en mogen we wel groeien naar de karaktereigenschappen van God. Dat mogen we ook uitdragen. En als we meer en meer op Jezus gaan lijken, wat is dan ons doel hier op aarde (wat was Jezus’ doel)? Dienen (Matt. 20:28). Met vreugde. Om God te verheerlijken. 

Delen = Wat is er nu heerlijker dan het delen van God’s grote werk wat Hij voor ons gedaan heeft? Wat is er mooier dan getuigen van God’s Liefde voor ons, wat God zo duidelijk maakte toen Hij Zijn Zoon Jezus naar deze aarde zond, om Hem te laten sterven aan het kruis voor onze zonde, zodat de weg naar God weer vrij is? Oke, hier valt nog veel meer over te zeggen, maar ik word er blij van om over Jezus te praten en gun iedereen een persoonlijke relatie met God! Ik geloof ook dat dat God’s verlangen is en Hij ons als mensen wil gebruiken om Zijn Liefde uit te delen en daarvan te getuigen in deze wereld.

Ook vind ik het fijn om alles wat er in/rondom Uganda gebeurt, met mensen om me heen te kunnen delen. Ik hoop dat diverse mensen hierin mee willen delen. Meedelen in God’s plan, God’s verlangen, God’s Liefde, mijn / God’s Missie, Uganda en de zorg voor kinderen met een beperking. Concreet meedelen in Gebed, Betrokkenheid/tijd, Financiën en promotie/bekendheid, ver weg en dichtbij. Liefde wordt meer als je het samen deelt! 

Met Vreugde = De relatie met God geeft Liefde, Vreugde, Vrede, Geduld, Vriendelijkheid, Goedheid, Geloof (vertrouwen), Zachtmoedigheid en Zelfbeheersing (kenmerken van de omgang met de Heilige Geest). In 1 Kor. 10:31 staat Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God. Voor mij is dit duidelijk: God verheerlijken, eren en prijzen kunnen we o.a. doen met Vreugde en een dankbaar hart. Ik wil niet zeggen dat dit altijd makkelijk of haalbaar is, dus ik ben ook zeker van mening dat we hierbij de hulp van de Heilige Geest nodig hebben.

Vanuit God’s LiefdeOmdat Hij ons eerst heeft lief gehad. 1 Joh. 4:19. Omdat Hij ons eerst heeft lief gehad, wil ik Hem en mijn medemensen ook liefhebben. God is een God van relatie en God is een God van Liefde. Liefde is een Persoon (God). Bij Hem draait alles om de Liefde die volmaakt/perfect is. En de Liefde zorgt voor mooie dingen. (1 Korinthe 13). We hebben dan ook dit gebod van Hem gekregen; wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben. 1 Joh 4: 21

Voor Zijn Glorie = Hierbij kom ik weer terug op een al eerder genoemd Bijbelvers. In 1 Kor. 10:31 staat ‘Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God.’ Dit is het ultieme doel van de schepping, van God’s plan. De Westminister Catechismus vraag 1 gaat als volgt: Wat is het hoofddoel van de mens? Antwoord: De verheerlijking van God en het zich in Hem ten volle en eeuwig verheugen (To Glorify God and enjoy Him forever!). Alles tot eer en Glorie van God!

MISSIE

Wat is mijn persoonlijke Missie / God’s missie voor mij? Wat kan mijn bijdrage zijn in God’s Visie? Wat en waar is mijn dienende rol in deze wereld? Hoe kan ik Jezus uitdragen en delen?

Missie: Dienen en Delen in de Liefdevolle zorg voor Ugandese kinderen met een beperking.

Afgelopen 2 jaar zijn bijzonder verlopen wat betreft de 3 reizen naar Uganda en alles daar omheen. Ik geloof dat dat niet voor niets is geweest. Stap voor stap heb ik geprobeerd om dingen uit te zoeken, en op dit moment denk ik dat mijn (God’s) Missie in Uganda ligt. Binnen de doelgroep voor kinderen met een beperking in Uganda zijn veel mogelijkheden ontstaan, diverse deuren open gegaan en meerdere bevestigingen ervaren. In de toekomst hoop ik in Uganda iets bij te mogen/kunnen dragen binnen God’s Visie voor ons als christenen, binnen God’s plan voor Zijn wereld. (En voor nu in mijn directe omgeving in Nederland.)

En dat alles vanuit Liefde. Omdat Hij ons eerst heeft lief gehad. 1 Joh. 4:19

Liefdevolle zorg. Liefdevolle begeleiding. Liefdevolle communicatie. Liefdevolle relatie opbouw. Liefdevolle voorlichting.

Door daden Jezus’ liefde laten zien. Kinderen, we moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden. 1 Joh. 3:18

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Annelie zegt:

    Dat heb je mooi en duidelijk verwoord, ik proef er jouw (Gods) liefde in!

    1. Dankjewel Annelie! Mooi om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.