Geen categorie

Dag dokter! DankU Vader!

BLOG VAN AMY

Afgelopen weken waren niet zo top. Inmiddels is de 7e week van ’thuis zijn’ aangebroken en daarvan is er 1 gepland, namelijk deze week vanwege de herfstvakantie (: En daar ga ik heerlijk van genieten, nu ik vanmorgen ontslagen ben door de dokter! Dat vind ik erg fijn na 6 keer bloedprikken en diverse gesprekjes met 3 verschillende gezichten. Inmiddels zijn ze eruit; het broertje of zusje van het Pfeiffer-virus valt me lastig, wat zorgt voor een kink in de kabel, of beter gezegd; een kink in mijn planning. Wat begon met vage gezondheidsklachten, migraine (hevige hoofdpijn) en een leveronsteking, uit zich nu in veel vermoeidheid en een laag energielevel.

Maar op deze momenten word ik even stil gezet, góed stil gezet want in 6 weken heb je meer dan genoeg tijd voor dingen die met ‘stil zijn’ te maken hebben. Of het makkelijk was? Nou nee. Na een tijd ‘door m’n leven gehold te hebben’ wist ik bijna niet meer hoe het moest. Dat klinkt misschien raar en het was voor mezelf ook wel even schrikken toen ik die conclusie maakte. Maar hoe doe je dat? Stil zijn. Niks doen. Ontspannen. Ik wist serieus even niet meer zo goed hoe ik dat in de praktijk moest brengen. Maar al doende leert men. Met vallen en opstaan. Met frustraties en met grenzen passeren. Met té druk zijn en dat daarna weer flink bezuren. Met ‘waarom’vragen, maar gelukkig ook met antwoorden en logica. Ik heb het ervaren als Verborgen Zegeningen! En waar vind ik uiteindelijk mijn basis? Mijn rust? Mijn stilte? Mijn ontspanning? In God. En dat was goed!

‘Wees stil en weet dat Ik God ben.’ – Psalm 46:20

Helaas heb ik nu 6 weken op de Bijbelschool Cornerstone gemist, maar na de herfstvakantie hoop ik weer terug te gaan. Wel moet ik rekenen op een vermoeide periode tot ongeveer eind december.

Mijn grootste les van afgelopen weken?

~ Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaald de richting die hij gaat. ~

Spreuken 16:9

Voor nu zeg ik: Dag dokter! DankU Vader!

Ps. Het Pfeiffer-virus veroorzaakt hevige vermoeidheid en een verminderde weerstand. Het enige medicijn daarvoor is Rust. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Wat je voor een deel gemist hebt in de lessen, heb je onvervangbaar geleert in de praktijk.

  1. Absoluut waar inderdaad. En u spreekt uit ervaring 😉

 2. Kees Pille zegt:

  Dank je Amy, dat je dit met ons wilde delen. Wij allen hebben Gods wijze lessen nodig. Meestal gaat dat anders dan wij hadden kunnen of ook willen bedenken. Maar juist door alles heen word je gevormd. Beterschap en zegen bij alle voorbereidingen

  1. Hartelijk bedankt voor deze reactie!
   Dankuwel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.