Geen categorie

Ouders op Cornerstone

BLOG VAN AMY’S MOEDER

Donderdag 7 december brachten wij als ouders een bezoekje aan Amy en kregen zo een uniek inkijkje in het leven op Cornerstone. We arriveerden om 12.30 uur en konden gelijk aanschuiven bij de middagmaaltijd. Lopend langs de keuken kregen we een bord opgeschept met een heerlijke ovenschotel, waarna we doorliepen naar de eetruimte en plaats namen aan lange tafels. Om ons heen allerlei bedrijvigheid van pratende mannen, vrouwen én kinderen; één gezellige boel! We werden welkom geheten door de directrice van de school, en maakten kennis met een aantal studenten. Leuk om met verschillende mensen uit verschillende landen een praatje te maken!

Na het eten werden we door Amy rondgeleid door het gebouw: klaslokalen, kinderspeelruimtes, gebedsruimten, de keuken, de kapel en haar eigen leef/slaapruimte, die ze deelt met een meisje uit Duitsland. Het is echt een prachtig gebouw, dat er ook nog eens heel warm en gezellig uitziet!

’s Middags om 14.00 was er een college over het schrijven van een essay. Normaal gesproken zijn er in de middag geen colleges, maar dit was op aanvraag. Elke lesweek wordt er een onderwerp behandeld, waarover aan het eind van de week een essay moet worden geschreven. Dit college ging erover hoe je dat moest doen (Alles is overigens in het Engels!). Niet gelijk het meest interessante onderwerp ;), maar het toont wel aan hoe hoog het niveau van lesgeven is! Er wordt gewerkt volgens de methode van de Harvard Universiteit. Deze methode is over de hele wereld gelijk en wordt dus ook erkend. En omdat studenten van Cornerstone uitwaaieren over de hele wereld , is dit erg belangrijk. We waren wel blij dat het na anderhalf uur afgelopen was haha!

Hierna was er een heerlijk kopje koffie of thee in de ontmoetingsruimte met wat lekkers erbij. Op Cornerstone wordt er goed gezorgd voor de inwendige mens!

Omdat het weer niet echt meewerkte, hebben we helaas niet wat meer van de omgeving kunnen zien en daarom zijn we naar Boxmeer gegaan en hebben daar ’s avonds een hapje gegeten. Heerlijk weer bijgepraat en heerlijk gegeten!

Na afloop hebben we nog een kijkje genomen in de bibliotheek van Cornerstone. Hier mogen de studenten gebruik maken van theologische boeken en naslagwerken bij het maken van hun opdrachten en het schrijven van een essay. Al met al een indrukwekkende hoeveelheid boeken!

We hebben genoten van een heerlijk middagje Cornerstone, waarbij we het natuurlijk het allerleukst vonden om onze dochter weer te zien!

Foto: TimonBoth Fotografie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.